Skip to main content
Home > Nieuws > Archeologiedagen 2024

Maastricht

Zondag 16 juni tijdens de nationale archeologiedagen organiseerde Centre Ceramique op de eerste verdieping de Archeohotspot en presenteerde een vrijwilliger Miriam de leskist Verborgen Vondsten.

Het was een druk bezochte middag met veel belangstelling voor de leskist die deze middag voor de eerste keer in Centre Ceramique stond. Naast de kinderen die met hun ouders of grootouders naar Centre Ceramique waren gekomen waren ook de bezoekers van het museum geïnteresseerd in het verhaal van Villa Voerendaal dat gedurende de hele dag doorlopend verteld werd.

De presentatie van de leskist en het schervenplakken zorgde in combinatie met de bijzondere Romeinse vondsten in de vitrine voor een geslaagde middag.

Valkenburg

Bezoekers van Museum Valkenburg konden op een laagdrempelige manier kennis maken met het Romeins verleden.

Vrijwilligers van Restaura hadden op een leuke en enthousiaste manier interactie met de bezoekers. De bezoekers mochten zelf voorwerpen uitzoeken en er werd uitleg gegeven over het restauratieproces van de gevonden voorwerpen en in de presentatie getoonde objecten.

Heerlen

Het bezoekersaantal tijdens de Nationale Archeologiedagen in de Vondst in Heerlen viel een beetje tegen. Voor het publiek dat was gekomen was er alle tijd om al hun vragen te beantwoorden en een uitgebreide demonstratie te verzorgen van de leskist Verborgen Vondsten.