Skip to main content
Home > Nieuws > De vierde keer

Op vrijdag 31 mei de leskist op basisschool Sint Theresia in Ransdaal.

Vandaag, vrijdag 31 mei, was alweer onze vierde en laatste presentatie op basisschool st. Theresia in Ransdaal. Ankie en Miriam hebben deze presentatie verzorgd. Na afloop namen zij de leskist, die vanaf april op deze school aanwezig was, weer mee terug naar de Vondst.
De vorige keren bestond de groep uit tien leerlingen, maar vandaag hadden we twee groepen en was de groep 16 leerlingen groot met leerlingen uit groep 5, 6, 7 en 8. De leerlingen zaten in twee rijen aan tafels om het digibord goed te kunnen zien en de vervolgopdracht goed uit te voeren.

De leerlingen waren geïnteresseerd en goed gemotiveerd en vonden het leuk om een voorwerp uit te kiezen dat besproken werd. Ook deze keer waren, de munt, de sleutel, de armband, de speer, de spintol, de dame van Voerendaal en natuurlijk het duizenden jaren oude blok hout favoriet.

Omdat Ransdaal hoort bij de gemeente Voerendaal wisten de leerlingen heel goed waar Voerendaal ligt en de meeste leerlingen kenden ook het kunstwerk vóór het station in Voerendaal dat de Dame van Voerendaal uitbeeldt.

Vooral de leerlingen van groep acht hadden veel kennis en konden goede antwoorden geven en soms zelfs moeilijke vragen stellen. “Met een sleutel met één pen kun je toch alle sloten open maken!”
 Deze vraag stuur ik door naar vrijwilliger Frans, die weet hier beslist een antwoord op.