Skip to main content
Home > Nieuws > Grondstof voor cultuur

Twee van de vrijwilligers van Verborgen Vondsten volgen in de komende maanden de cursus ’Grondstof’. Cultuureducatie raakt elk jaar meer verankerd in het curriculum van de scholen. Meemaken en zelf maken staan centraal voor de leerlingen en daar moet je als gastdocent goed op zijn voorbereid. Scholen en docenten zoeken naar een eigen invulling van de cultuurvakken die past bij de eigenheid en eigenwaarde van de school. Cursusorganisatie is in handen van PIT die cultuurprofessionals uit Heerlen en omgeving begeleiden in het contact met de cultuurcoördinatoren van de scholen.

De vrijwilligers leren in de cursus hoe je de fijne kneepjes van een gastles kunt doorgeven aan andere vrijwilligers van het project. Deze cursus is een mooie toevoeging aan de instructie en trainingsactiviteiten voor de vrijwilligers en de opbrengst zal zeker de einddatum van dit project overstijgen.

Naar een vlotte start net voor de zomer van 2023 is de reis met de leskist in het tweede jaar aangekomen. Het project heeft inmiddels bekendheid gekregen bij onderwijsinstellingen en docenten boeken met regelmaat de gastlessen. Naast de presentaties op scholen werken we in 2024 samen met drie museums verspreid over Limburg om het verhaal van Villa Voerendaal en het belang van het behoud van erfgoed nog breder uit te kunnen dragen. Er staat een goed gemotiveerd team klaar om veel mooie gastlessen op scholen te verzorgen en om de leskist te presenteren tijdens cultuurevenementen in de provincie Limburg.