Skip to main content
Home > Nieuws > Puntjes op de i

Precies een jaar geleden volgde Rasmus Thelen toenmalig projectleider Astrid Smeets op drijvende kracht van Verborgen Vondsten Villa Voerendaal. Astrid stond aan de wieg van de leskist. De groep vrijwilligers heeft sinds het najaar van 2022 gewerkt aan de inhoud van de leskist. Restaura heeft replica’s van vondsten gemaakt en door het archeologisch depot en het Thermenmuseum is authentiek Romeins materiaal aangereikt. Ook de foto’s en video’s hadden nog wat finetuning nodig, met ideeën van de vrijwilligers maakte 3D specialist Luk van Goor van Restaura video-opnames die vervolgens door Mooneye in de leskist werden gecombineerd met fraaie animaties.

Op 11 april 2023 was het dan zover, samen met toenmalig gedeputeerde Geert Gabriëls vond de kick off plaats in De Vondst in Heerlen. De inmiddels goed voorbereide vrijwilligers konden met de leskist op pad gaan naar scholen, bibliotheken en evenementen.

Speerpunten
De speerpunten van de leskist zijn de Romeinen in Limburg en het belang van erfgoedbehoud door middel van conservering en restauratie. Inmiddels hebben de vrijwilligers al heel wat presentaties gegeven met vele enthousiaste reacties van jong en oud.